viernes, 30 de enero de 2015

BREVE HISTORIA DE LOS NÚMEROS


El autor  que ha escrit aquest llibre s´anomena Esteban Rodríguez Serrano.
I el que ha fet les il·lustracions es Moisés Ojeda.
La editorial es Nivola.

Aquest llibre tracta de tota l´historia dels números estan des de el zero babilònic fins al números imaginaris, però a part dels números et parla també de l´historia en el món.
El llibre explica que en l’antiguitat cada civilització escrivien els números a la seua manera, que      l´historia no es ordenada i abunden els misteris, els descobriments sagaces i l´olvide.

El concepte de nombre es va començar a formar quan l'home va veure la necessitat de comptar objectes; aquesta necessitat el va portar a la creació de sistemes de numeració que inicialment es componien amb la utilització dels dits, pals, pedres o marques. Per exemple, els caçadors per saber quants animals havien abatut en la cacera marcaven senyals amb un palo. Hagueren de passar molts anys perquè el home fora canviant la seva forma de vida: de caçador i recol·lector, va passar a ser a més agricultor i ramader. Com comptava un pastor el nombre de cabres o  d’ ovelles que tenia? Probablement, quan sortia cada animal a pasturar al camp, ficava una pedra en una bossa. Després al tancar-de nou al ramat, haurien de coincidir la quantitat d'animals amb la quantitat de pedres guardades. Va haver de ser així, comparant quantitats, com l'home va començar a construir el concepte de número. Quad van sorgir els números tal com avui els coneixem? Els números són l'alfabet universal del llenguatge de les matemàtiques. Les diferents cultures han anat utilitzant aquest alfabet segons anaven descobrint nous números. Per arribar a la concepció i invenció d'un sistema numèric, van ser necessaris molts milers de anys. Entre dels sistemes numèrics es troben els additius, els híbrids i els posicionals. El sistema de numeració que tots coneixem i fem servir en la vida diària és un sistema decimal, ja que compta les quantitats de deu en deu. Això es deu primordialment al fet que els dits de les dues mans són deu.

Adrian Muñoz 1º A

No hay comentarios:

Publicar un comentario